Wild Tanzania

Veelgestelde vragen

Waarom de Kilimanjaro beklimmen met Wild Tanzania?

We hebben zelf jaren aan de voet van Kilimanjaro gewoond. Onze crew voldoet aan de regels van KIlimanjaro Porters Assistance Project. Dat wil zeggen we één van de weinige Kilimanjaro organisaties zijn waar een faire betaling & behandeling van onze crew wordt gegarandeerd. Weet dat véél lokale operators hun crew bijna niet betalen.

Wild Tanzania gaat voor duurzaam toerisme, en daar zijn we trots op!

Hoe zijn de gidsen opgeleid?

Wild Tanzania werkt enkel samen met ervaren gidsen. Veiligheid is onze topprioriteit op Kilimanjaro. Al de gidsen zijn opgeleid en worden voortdurend bijgeschoold. We gaan voor een unieke ervaring en dit kan enkel door de juiste begeleiding.

Wat zijn de accommodaties langs de route?

Bij de Rongai-, Machame- en Lemoshoroute kampeer je de hele route. Bij deze routes hebben Wild Tanzania-reizigers een eigen eettent om de koude avonden gezellig in door te brengen.Op alle routes krijgen de trekkers kommen warm water om hun handen en gezicht te wassenTijdens de Maranguroute overnacht je in hutten. Elke hut heeft een eetzaal en losse sanitaire voorzieningen (toiletten met stromend water of latrines). Er is geen elektriciteit in de hutten.

Moet ik fit zijn voor de trektocht?

Als je zonder goede training de Kilimanjaro beklimt, zul je er een stuk minder van genieten dan met de juiste training. De beste manier om te trainen voor de Kilimanjaro is gewoon je rugzak om te doen en zoveel mogelijk te wandelen. Zo wennen je voeten en gewrichten aan de lange wandeldagen die je tijdens de trektocht zal meemaken.

Wat is de temperatuur op de Kilimanjaro?

De temperaturen kunnen per hoogte en tijd van de dag enorm verschillen. Op de vlaktes rond de Kilimanjaro is de gemiddelde temperatuur 30°C. Vanaf 3500 meter hoogte kan het 's nachts vriezen en is het overdag 5-15°C. Dichter bij de top kan het 's nachts flink vriezen, vooral wanneer het hard waait. De juiste kledij is dus aangewezen. Bij het boeken krijg je een mooie brochure met alle nuttige informatie.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x