Wild Tanzania

Op safari! Of game drive?

Wat is het verschil tussen safari en game drive?

6 April 2020

Tanzania is natuurlijk een erg populaire ‘safari’ bestemming. Maar van waar komt die term? En wat bedoelt je gids als hij het over de ‘game drives’ heeft?

Safari betekent letterlijk ‘reis’ in de officiële landstaal van Tanzania (het Swahili). Op safari gaan betekent dus letterlijk ‘reizen’. Logisch eigenlijk, tijdens het reizen overdag zal je de mooiste uitzichten en wilde dieren kunnen spotten.

Je gids zal met jullie afspraken maken over de timings van de ‘game drives’. Dit is duidelijk geen Swahili term maar een Engelse. Je weet ongetwijfeld dat ‘game’ het Engelse woord voor ‘spel’ is. Maar game heeft ook nog een andere betekenis. Vroeger was jagen op wilde dieren ook een ‘spel’ en vandaar dat we de term game nog steeds gebruiken als woord voor ‘wilde dieren’.

Een ‘drive’ is dan weer een rit in een auto, dus een game drive is het ‘jagen’ op wilde dieren in de Afrikaanse natuur. Zoals onze gids Wilfred zou zeggen: tegenwoordig mogen we nog ‘jagen’ op de dieren met onze camera. ‘Schiet’ dus zeker wat mooie plaatjes van de ‘game’ die je kan spotten!

Natuurlijk wil je de beste momenten van de dag uitkiezen voor de game drives. Afhankelijk van jullie programma, het weer en jullie voorkeur kan je de timings met je gids afspreken. Dit gebeurt meestal de avond voordien.

Over het algemeen zijn de beste momenten voor een game drive in de vroege ochtend of (latere) namiddag. De reden is eenvoudig: net als mensen lopen dieren overdag het liefst niet in de warme zon. Daarnaast is het licht om die momenten vaak mooier voor de foto’s: zonsopgang of ondergang in plaats van de de felle zon.


keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x