Wild Tanzania

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lokale stammen:  "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er maar liefst 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In tegenstelling tot de omringende landen geeft in Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten. In tegendeel, sinds de jaren '60 onder de eerste president sinds de onafhankelijkheid, Julius Nyerere, bindt het gemeenschapsdenken 'Ujamaa' alle Tanzanianen. Je moet dan ook niet verbaasd zijn als je safari gids pamoja zegt iedere keer als hij een collega kruist van een andere stam. Dat wil zoveel zeggen als 'samen'. 

De ene stam is al gekender dan de andere, maar de Masaai zijn zonder twijfel het bekendst. Met hun kleurrijke gewaden vallen ze overal op, en hun sprongkracht is wereldwijd gekend. Door hun levensstijl kom je ze op iedere safari tegen, want ze hoeden tradtioneel grote kuddes geiten en koeien. Dit doen ze al eeuwenlang op de savannes die ze delen met de safari dieren. Je hoeft in Tanzania niet gek ver van de platgetreden paden lopen om op een ongedwongen manier met de Masaai in contact te komen. De beste inkijk in hun levenswijzen vind je volgens ons op een tocht naar Natron of naar Enduimet. 

Een ontmoeting met de jager-verzamelaars van de Hadzabe stam is een unieke belvenis. U kan hen tijdelijk vergezellen op jacht met pijl en boog, honging verzamelen, knollen en eetbare planten zoeken. Het is ook mogelijk om tijdelijk te kamperen in het hart van hun leefruimte in de Yaeda valley. Een exclusieve ervaring, want het aantal bezoeken wordt bewust beperkt om hun traditionele levensstijl niet te veel te verstoren. Bovendien is dit gebied moeilijk bereikbaar, dus je neemt er best de nodige tijd voor. Het is alvast een van de meest intense en authentieke interculturele ontmoetingen die onze reisexperts ooit gemaakt hebben. 

En verder komt u tijdens een reis in Tanzania in contact met een tiental andere stammen. Spreek er gerust je gidsen op aan, het is een van hun favoriete gespreksonderwerpen!

Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x