Wild Tanzania

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Het meest afgelegen park van Tanzania heeft een groot aantal troeven. Dé hoofdattractie zijn de talrijke groepen chimpanzees. Mahale is een van de laatste gebieden in de wereld waar het dier dat genetisch het dichtst bij de mens staat nog volledig in het wild leeft. De chimps hebben het helemaal voor het zeggen in de oerwouden van dit heuvelrijke park. Een chimpanzee trekking is hier dan ook een puur wildernis avontuur. Wegen zijn er niet, noch geluiden van menselijke oorsprong. Het duurt niet lang voor je een wordt met de natuur, en de kloof met de wereld daarbuiten lijkt oneindig diep. Dit is hoe het ooit allemaal begon. Meer back to the basics kan je niet gaan. En 's avonds, na een geslaagde gorilla trekking in the jungle wacht nog een laatste verrassing aan de prachtige witte stranden van het ongelooflijk heldere Tanganyikameer. De mooiste zonsondergang die u ooit zag, een grote oranje vuurbol die tergend traag over de Congolese jungle aan de overkant in het water verdwijnt. 

Het Tanganyika meer, het tweede diepste ter wereld, heeft nog een andere troef. Het is moeilijk met woorden te omschrijven hoe kristalhelder het water is. Het is dan ook een van de mooiste plekken op aarde om al snorkelend op zoek te gaan naar de meer dan 250 soorten endemische cichliden, zeer kleurrijke watervissen. Laat u meevoeren op een lokale dhow en dompel je onder in het oogverblindende landschap. 

Een verblijf in Mahale is een verblijf aan het einde van de wereld, een onvervalste 100% pure wildernis ervaring. Overnachten doe je in de unieke & zeer exclusieve Greystoke lodge, of in de eenvoudige banda's van het Nationaal Park. Mahale National Park is vlot bereikbaar met een binnenlandse vlucht vanuit Arusha of Dar es Salaam. Indien u voor deze optie kiest, dan raden wij u ten zeerste aan een bezoek aan Mahale te combineren met een bezoek aan Katavi National Park, het meest afgelegen savanne-safari park van Tanzania. Voor de avonturiers met veel tijd is er ook de mogelijkheid het park met de boot te bereiken vanuit Kigoma. Contacteer onze reisexperts voor deze once in a lifetime experience. 


Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x