Wild Tanzania

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat bieden Selous & Ruaha! Hoewel dit park het grootste van Oost-Afrika is, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden en divers.

Aan attracties ontbreekt het niet in dit gigantisch wildernisgebied. Ruaha herbergt 's werelds tweede grootste leeuwenpopulatie, 's werelds derde grootste wilde honden populatie, een groot olifatenbestand en mooie populaties van cheetah, sabelantiloop, luipaard, giraffe, zebra, buffel en nijlpaard. Dat alles kan je bezichtigen tegen een achtergrond van heuvelachtige savanne & vlaktes bezaaid met baobabs. Het is een ongerept wildgebied dat met niets te vergelijken valt binnen en buiten Tanzania. Grote stukken van het park zijn zelfs volledig ontoegangkelijk door de dichte begroeïing en het gebrek aan wegen. Het toegangkelijke deel van het park bevindt zich rond de vallei van de centraal gelegen Ruaha rivier. Game viewing is hier op z'n best, en de grote verscheidenheid aan landschappen maakt dat je hier een ongezien gevarieerde safari voorgeschoteld krijgt. Omdat dit park twee ecologische zones verbindt: die van Oostelijk & Zuidelijk Afrika.

Door z'n relatief afgelegen ligging in Zuid-West Tanzania bezoeken de meeste gasten het park met een lokale fly-in vanuit Arusha, Zanzibar of Dar es Salaam. Het park kan echter ook met een 4WD auto bereikt worden. Ruaha kan zo goed als het hele jaar bezocht worden, met uitzondering van midden maart tot eind mei wanneer het hard regent en veel lodges sluiten. Van juni tot oktober is game viewing op z'n best, daar de wildlife zich vooral in het vlot toegangkelijke gebied rond de centrale rivier ophoudt. Bovendien zijn de temperaturen aangenaam: tot 25 graden overdag, en koele avonden. Vanaf November begint het meer te regenen en wordt het warmer, tot 35 graden, en vochtiger. Omdat het groener wordt is het moeilijker om veel wilde dieren te zien, maar veel wordt goedgemaakt door het prachtige landschap en de aanwezigheid van grote aantallen trekvogels tot midden maart. 

De parken goed als enkel bereikbaar met safari vliegtuigjes. Uniek. Adembenemend. Groots.

Al altijd gedroomd van het gevoel alleen op de wereld te zijn met enkel wilde dieren en jouw partner?

Het oneindige Selous, het grootste en het oudste beschermde wildreservaat van Afrika met een oppervlakte gelijk aan die van Zwitserland heeft het allemaal.

Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x