Wild Tanzania

Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Serengeti komt van het Maasai woord Siringit, wat staat voor eindeloze vlakte. Dat vat het wel een beetje samen. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vind je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes, gazelles en zebras die deel uitmaken van de grote trek (migration). Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden die uitkijken vanop een van de koppies. Samen leveren ze de grootste wildlife show op aarde, als we de jongens van National Geographic mogen geloven. 

In dit gigantisch wildgebied is het belangrijk om op de juiste plaats te zijn op het juiste moment. Wij verkenden alle uithoeken van Serengeti, en houden contact met ons netwerk van lokale gidsen om onze reisschema's aan te passen aan het moment van je trip. Contacteer onze reisexperts voor een route op maat, afgestemd op uw wensen en behoeften en de lokale context.

De Serengeti kan heeft het hele jaar door wat te bieden. Van December tot midden mei is de migration het vlotst bereikbaar, omdat de miljoenen hoeven zich dan in het zuidelijke en het centrale deel van het park bevinden. Vooral februari is top, wanneer 1.5 miljoen gnoes en zebras op een tijdspanne van enkele weken kalveren bij Kusini & Ndutu in het zuiden, aan de grens met Ngorongoro Conservation Area. Vanaf mei tot juli verplaatsen de dieren zich naar het Westen. Rond die tijd kan je de wereldberoemde en zeer spectaculaire river crossings bij de Grumeti rivier observeren. Van augustus tot november houden de dieren zich in de meest afgelegen delen van het park in het noorden en het oosten op. Met een fly-in, of een ambitieuze rondrit van een week langs Natron kan je ook dan de dieren de Mara rivier op de grens met Kenia zien oversteken.

Hoe reizen door Serengeti?

De snelste manier om in Serengeti te geraken is met een safarivliegtuig. Toch gaan de meeste gasten met de safarijeep. Vanuit Arusha is het ongeveer 6 uur rijden. Vanuit Karatu ongeveer 3 uur. Het is ook mogelijk om Serengeti binnen te rijden via Klein Camps Gate in het noorden, dit is vooral interessant in de maande juli tot oktober.

Door de enorme oppervlakte van het nationaal park raden we aan om minstens 2 overnachtingen te plannen in het park.

Verblijven in Serengeti kan in safarikampen (tented camp), lodges of je kan ook zelf kamperen (adventure safari).Ontdek hier een aantal opties om in Serengeti te verblijven.


Serengeti Olakira Camp


 Documentaires over Serengeti

Serengeti Grote Trek Wild Tanzania

 


Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x