Wild Tanzania

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

'Tarangire, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Het is niet uitzonderlijk om in één blikveld een honderdtal oliftanten te aanschouwen, en op een paar uur tijd tot 500 olifanten te kruisen! Daarnaast vind je in dit park een enorme diversiteit aan savanne dieren, die in het droge seizoen in aantal kunnen wedijveren met de dichtheden in de Serengeti! 

Tarangire National Park: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

Leeuw, luipaard & cheetah worden vaak gezien in dit park. Daarnaast zijn er grote aantallen zebra, gazelle, buffel, giraffe, gnoe, baboon, impala, waterbuck, wrattenzwijn naast tientallen soorten minder gekende savanne bewoners. Met een soortenlijst van ruim 400 stuks is dit park een absoluut hoogtepunt voor vogelliefhebbers. Voor de meerwaardezoeker is een verblijf van meerdere dagen aan te raden in het schaars bezochte zuiden van het park. Hier maak je een goede kans om een aantal unieke dieren te zien die je nergens anders in het Noordelijk safari-circuit vindt, zoals de Gerenuk, de Oryx en soms de zeer zeldzame wilde hond. 

Tarangire is vlot toegankelijk op 3 uur rijden van Arusha. Het park kan het hele jaar bezocht worden, maar het aantal dieren rond de centrale Tarangire rivier piekt in het lange droge seizoen van juli tot oktober, met een tweede piek van midden december tot midden maart. Vogelliefhebbers komen het best aan hun trekken van november tot februari door de aanwezigheid van talrijke trekvogels. Maar ook op andere tijdstippen loont een bezoek de moeite door het relatief grote aantal dieren dat het hele jaar door resideert in het park. Bovendien, volgens ons moet het unieke landschap met zijn mooi heuvels die bezaaid zijn met baobab bomen al volstaan om een bezoek te rechtvaardigen. Contacteer onze reisexperts om een bezoek aan de talrijke attracties van Tarangire in te plannen in uw reisschema.

Tarangire Safari Wild Tanzania


Waar verblijven in Tarangire?

Veel gasten verblijven buiten het National Park, de voornaamste reden hiervoor tijd besparen en de kosten drukken. Als het kan proberen we gasten echter altijd te overtuigen om in het park te slapen. Het park is enorm onderschat. 's Nachts krioelt het van het leven. Olifanten, leeuwen, hyena's zwerven rond in het park.

Waar kan je verblijven?

Adventure: Tarangire Public Campsite (kamperen met eigen tenten in het park), we voorzien een privé kok

Midrange: Tarangire Safari Lodge, Baobab Tented Camp

Luxe: Nomad Kuro, Asilia Oliver's Camp, Nasikia Ndovu Camp

Net buiten het park (maar toch met wildlife): Maramboi, BurungeSerengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x