Wild Tanzania

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Zanzibar:  "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander landsrotten-avontuur. Dhow ahoi!

Zanzibar biedt heel wat verschillende opties voor accomodatie. Van lokale guesthouses, eenvoudige banda's op het strand en backpackers tot privé villa's met catering, all-in resorts & sterrenhotels, voor ieder wat wils. Wij helpen u graag bij u zoektocht naar de ideale stek!

Zanzibar is een paradijselijk eiland zoals je kan vinden in de Caraïben, Mauritius of de Seychellen. Op Zanzibar vind je bovendien ook betaalbare hotels en een schitterende culturele ervaring.

De verblijfsmogelijkheden op Zanzibar zijn eindeloos. Hier is een kort overzicht van aantal van partner lodges

*****Konokono Beach Resort
****Baladin en Sevi Boutique Hotel
*** Mwezi Boutique Hotel en Nur Jambiani 

Zanzibar Reizen Tanzania SafariKonokono Beach Resort

Op Zanzibar valt er heel wat te beleven. Een greep uit het aanbod:

 • Duiken & snorkelen naar koraalriffen met kleurrijke vissen
 • Dolfijn-safari
 • Een spice tour op een van de traditionele kruiden farms
 • Struinen door de straten van Stone Town
 • Bijleren over de slavenhandel en kijken naar 150 jaar oude reuzenschilpadden op Prison Island
 • Een uitstap naar Jozani forest & zijn unieke Zanzibar Colobus aapjes
 • Een unieke SUP tour door de mangroven 
 • Kitesurfen aan de oostkust
 • Een fietstour met de lokale fietsclub
 • Feesten op de maandelijkse full moon party
 • Of gewoon een strandwandeling bij sunset
 • Wist je trouwens dat Zanzibar de geboorteplek is van Freddie Mercury? In Stone Town vind je een klein museum over de Queen zanger.

Zanzibar Reizen Kite Surf

Een verblijf op Zanzibar kan uitgebreid worden met een bezoek aan de nabijgelegen, maar een pak minder toeristische Mafia- en Pemba eilanden. Ideaal als je dat strand eens helemaal voor jezelf wil hebben.


Freddie Mercury

Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x