Wild Tanzania

Bird watchers

Tanzania is meer dan de big 5. Vogelaars kunnen, vooral in het regenseizoen, genieten een ongeziene verscheidenheid aan vogels.

Met meer dan 1388 verschillende vogelsoorten die in Tanzania verblijven is het geen overdrijving om te zeggen dat Tanzania een waar paradijs is voor de vogelliefhebber. Dat is liefst 50% meer dan in heel Europa! Met 34 endemische soorten komen ook de rasechte twitchers hier vlot aan hun trekken. 

Het aantal vogels mag dan op zich al spectaculair zijn, maar veel van de vogels brengen ook de 'gewone' safari-ganger in veroering. Laat u verwonderen door de snelheid van de struisvogel, door de kleurenpracht van de nectaretende sunbirds, door het ballet van miljoenen flamingoes, de majestueuze vleugelslag van de talrijke arenden, het opportunisme van de gieren en de roze knipoog van de Verreaux Ealge Owl. 

In nationale parken zoals Tarangire, Manyara & de Serengeti kan je vaak al meer dan 400 verschillende vogelsoorten aantreffen. Maar ook in minder gekende parken zoals Mkomazi & Ruaha, en in afgelegen gebieden zoals de Eastern Arc Mountains, het Pare gebergte en Enduimet vind je een heel aantal unieke soorten in grote aantallen. Contacteer Bram, onze reisexpert en tevens fervent vogelaar voor uw birding trip op maat!

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x