Wild Tanzania

Hoe haal je het beste uit je safari? Dit zijn onze tips!

Safari is een prachtige ervaring. We geven je graag enkele tips om ten volle te genieten van je safari in Tanzania. Een gids is een belangrijk onderdeel van de ervaring.

11 May 2020

Natuurlijk willen wij jou de beste safari ervaring bezorgen! Volgende tips kunnen je helpen genieten:

1. Eerst en vooral: wees flexibel en ‘open-minded’. De dieren waar je naar op zoek gaat zijn uiteraard wilde dieren; daarom is elke safari uniek en onvoorspelbaar. Soms zal je weinig dieren zien, soms net erg veel. En ook: soms zal de rit langer duren dan verwacht door bijvoorbeeld de slechte staat van de weg, een platte band (‘pancha’), het weer of gewoon omdat jullie wat langer pauzeerden of een ommetje maakten op zoek naar meer dieren. De gids kan voorstellen om het programma te wijzigen omdat hij bijvoorbeeld nieuwe informatie doorkreeg via collega’s. Hou daarom niet te erg vast aan het vooropgestelde programma en overleg samen met je gids.

2. Stel vragen. Onze gidsen weten erg veel over Tanzania, de cultuur en de dieren en hun gedrag. Vraag gerust naar meer info, dan kan je nog erg veel leren! Weet de gids het uitzonderlijk ook niet? Zoek het dan samen op ’s avonds in de lodge of op het einde van je safari!

3. Vraag de gids om te stoppen. Zie je iets interessant, of zie je misschien iets in de verte, of wil je voor de tiende keer een mooie giraffe fotograferen? Wees niet bang om (nog eens) te stoppen; de gids wil jullie ongetwijfeld de beste ervaring bezorgen!

4. Volg de regels van het nationaal park en het advies van je gids. Blijf in de auto tijdens de safari, zeker in de buurt van hoog gras. Wees stil als je dicht bij de dieren staat, om zowel de dieren als andere toeristen niet te storen. Hou je handen en de camera binnen de auto, zeker in de buurt van leeuwen en andere katten.

5. Neem gerust veel foto’s. Ook al zal je heel wat werk hebben met sorteren; neem gerust veel foto’s en vergroot je kans op die ‘perfect shot’ te hebben! Je kan ’s avonds al wat foto’s bekijken maar vergeet niet dat je pas op een groter scherm de kwaliteit goed kan beoordelen.

keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x