Wild Tanzania

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's in Tanzania, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai.

Lake Natron: "Ver van de platgetreden paden"

Ver van de massa's, in een schijnbaar onbewoonbaar gebied vind je de pracht van Lake Natron & de heilige berg van de Masaai: Ol Donyo Lengai. Het is moeilijk om met woorden te omschrijven waarom een bezoek aan deze regio voor zovelen het hoogtepunt van een reis in Tanzania vormt. Hoe het ook zij, ook wij hebben ons hart aan deze plek verloren. Deze bestemming is dé ideale aanvulling op een safari, garant voor avontuur ver weg van de massa's in een unieke & authentieke setting.

Wat maakt deze plek zo magisch? Er is het zoutmeer met zijn flamingos, tot anderhalf miljoen stuks. Misschien is het wel de bewondering voor de Maasai die in dit onherbergzame gebied dapper hun kuddes hoeden zoals ze dat al eeuwenlang doen? Het kan ook gewoon hun heilige berg zijn, Ol Doinyo Lengai, een unieke actieve vulkaan die op regelmatige tijdstippen uitbarst. Voor sommigen is het de hike naar de lokale waterval, een groene oase in een woestijnachtige setting. En voor de durfallen is het ongetwijfeld de fysieke zeer uitdagende beklimming van de Mountain of God.

Engare Sero, het kleine authentieke Masai dorp, is de ideale uitvalsbasis voor excursies naar Ol Donyo Lengai & Lake Natron. Het ligt op een zestal uur rijden van Arusha, en op slechts 3 uur van Mto wa Mbu, een centraal gelegen plek voor safari-gangers komende van de Serengeti, Ngorongoro, Tarangire en Manyara. U kan deze plek het best ontdekken in alle comfort vanuit een unieke tented lodge, of vanop een afgelegen campsite met zwembad met een on-ge-loof-lijk panorama van de weidse omgeving. Contacteer onze reisexperts voor meer informatie!

Lake Natron Tanzania Safari

Foto voor Wild Tanzania door Untold Publishing

Waar verblijven aan Lake Natron?

Lake Natron Camp Africa Safari Natron

Aan Lake Natron zijn ook enkele prachtige plaatsen om je eigen tenten op te slaan. 


Serengeti

Serengeti staat voor eindeloze vlakte. Op deze grasvlaktes, met een oppervlakte groter dan Vlaanderen, vindt je niet alleen de 1,5 miljoen gnoes en zebras die deel uitmaken van de migration. Je vindt er ook ongeëvenaarde aantallen leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden.

Lees meer

Ngorongoro: "Ontdek het achtste wereldwonder"

De hoogvlaktes van Ngorongoro Conservation Area zijn vooral bekend om zijn indrukwekkende krater, ook wel Africa's Garden of Eden of het Achtste Wereldwonder genoemd. Een prachtige plek voor een safari.

Lees meer

Enduimet: "De verborgen parel aan de voet van Kilimanjaro"

Enduimet Wildlife Management Area, een prachtig gebied dat zich uitstrekt ten westen van de Kilimanjaro, is vooralsnog een goed bewaard geheim. Deze hidden gem gelegen tussen Amboseli National Park en Kilimanjaro National Park vormt een levensbelangrijke corridor voor grote kudde's olifanten.

Lees meer

Tarangire: "De grootste concentratie olifanten ter wereld"

'Tarangire National Park, home of the elephant'. Dat lees je vlak voor je het park binnenrijdt. Wij zouden daar nog de baobab aan toevoegen! Maar dé hoofdattractie van dit prachtige national park is inderdaad het ongeëvenaarde aantal olifanten. Een 'must' voor je safari!

Lees meer

Manyara: "Lake Manyara is een paradijs voor vogelaars"

Lake Manyara is voor velen het eerste park dat ze bezoeken op een safari. Het is dan ook een uitermate geschikte plek voor een mooie dagtrip! Hoewel het het kleinste park van het Noordelijke safari circuit is vind je er een grote variëteit aan landschappen en vergezichten.

Lees meer

Kilimanjaro: "Expeditie naar het dak van Afrika"

Deze avontuurlijke onderneming vereist evenwel een goede voorbereiding. Een goede uitrusting, kwaliteitsvolle gidsing, een zekere graad van comfort bij uw overnachtingen en een optimale planning zijn hierbij geen overbodige luxe. Ze doen immers uw kans op een succesvolle expeditie gevoelig stijgen.

Lees meer

Lokale stammen: "Tanzania is het land van de stammen"

Naast het Kiswahili, dat wordt gesproken door alle Tanzanianen, worden er 120 andere talen gesproken. Dat hoeft niet te verbazen, als je weet dat er in Tanzania maar liefst 125 verschillende etnische groepen voorkomen. In Tanzania deze etnische diversiteit geen aanleiding tot grote conflicten.

Lees meer

Mahale: "De wereld zoals ze ooit was, lang lang geleden"

Droom je ervan om de wereld te herontdekken... Een trekking door heuvels bezaaid met onaangetast tropisch regenwoud? Een zonsondergang aan de overzijde van het prachtige Tanganyikameer in Congo? Ontdek de leefwereld van de chimpanzees in een van de meest afgelegen & exclusieve plekken van Tanzania.

Lees meer

Arusha: "'Safari & Hiking Capital"

Arusha is de ideale uitvalsbasis voor de start van een beklimming van Mt. Meru (4560m) & Kilimanjaro (5895m). Safaris vertrekken in Arusha. ​ Arusha is de plek voor een avondje uit, lekker eten, een culturele wandeling..

Lees meer

Selous & Ruaha: "De oppervlakte van Nederland, in één park"

Safari voor fijnproevers, dat biedt Ruaha & Selous! Hoewel dit de grootste parken in het grootste van Oost-Afrika is zijn, met een oppervlakte gelijk aan half Nederland, kom je hier nauwelijks andere bezoekers tegen. Ruaha & Selous staat voor puur, ongerept, exclusief, ver van de platgetreden paden.

Lees meer

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara"

Usumbara: "Voel het leven in Tanzania in Usambara" Ideaal voor hiking, prachtige uitzichten, ver weg van de toeristen...

Lees meer

Zanzibar: "Witte stranden, relaxen"

De 'zan' van Tan'zan'ia, dat is dat idylische tropische eiland met azuurblauw water en parelwitte stranden. De beste reden om Zanzibar te bezoeken is volgens ons heel eenvoudig: het is dé ultieme plek om terug te blikken op een deugddoende safari, Kilimanjaro beklimming of een ander avontuur.

Lees meer
keyboard_arrow_up

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x